Nieuwsforum op NPO Radio 1: 'Raketaanval op Syrië steunen?'

Vrijdagavond in 'Langs de Lijn en Omstreken', 20.30 uur, NPO Radio 1

Wat we deze week meemaakten, is ongekend. Een Amerikaanse president die via Twitter met een raketaanval dreigt: "Ze komen eraan, fijn, nieuw en slim." Hoe moet ons land op de situatie reageren? In Langs de Lijn En Omstreken gaan Herman van der Zandt en Herman Wegter hierover in gesprek met het nieuwsforum. 

Toen Trump zijn uitspraken deed, leek een aanval snel plaats te vinden. Ondertussen is het onzeker of we deze actie, waarschijnlijk gesteund door andere landen, echt heel snel kunnen verwachten. Nederland zal niet meedoen, maar militair ingrijpen wel steunen. Premier Mark Rutte benadrukt dat deze reactie op de gifgasaanval in Syrië wel proportioneel moet zijn.

De tweets van Trump

Het presentatieduo Herman van der Zandt en Herman Wegter gaat er vanavond over in gesprek met de leden van het Nieuwsforum: Amerikakenner Kirsten Verdel, programmamaker Jelte Sondij (BNNVARA) en theoloog Bert Jan Lietaert Peerbolte. Wat vinden ze van de tweets van de president en heeft westers ingrijpen in Syrië in hun ogen wel zin?

Massaal van Facebook af?

De forumleden reageren ook op andere onderwerpen die deze week in het nieuws waren: stevige uitspraken in de media over drugsgebruik in Nederland, de actie van presentator Arjen Lubach tegen Facebook, de achteruitgang van het Nederlandse onderwijs, de stijgende huizenprijzen en de taakstraffen voor het mishandelen van homo's in Arnhem. Zouden we dit soort misdrijven zwaarder moeten bestraffen?

Langs de Lijn En Omstreken

Vrijdag 13 april, 20.30 uur, NPO Radio 1 

Beeld: AFP/Nicholas Kamm

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons