Nieuwe EO-serie over markante Tukkers: Typisch Tubbergen

Maandag t/m donderdag, 19.20 uur, NPO 2

in Mediatips

Vanaf vandaag zijn we in de reeks Typisch... te gast in Tubbergen. 'Noaberschap' staat hoog in het vaandel in deze boerengemeenschap. Voor elkaar zorgen en naar elkaar omkijken, dat is het enige wat telt voor deze grensbewoners. Bij goed zicht kunnen ze in de verte Duitsland zien liggen.

De reeks Typisch Tubbergen geeft de komende drie weken een uniek inkijkje in een hechte boerengemeenschap. Ben je hier geboren, dan groei je op met één zekerheid in het leven: van het westen heb je niets te verwachten. De drukke randstad is voor de Tubbergenaren een totaal andere wereld. In de twaalf afleveringen leren we veel kanten van het leven in Tubbergen kennen.

Kroegen

We maken kennis met de tradities en gewoontes van de Tubbergenaren en we worden ingewijd in hun soms al eeuwenoude rituelen, zoals de ‘Bokverbranding’ en het ‘Dweilen’. De inwoners zijn nuchter, maar houden wel van een borrel en een feestje. Als er iets te vieren valt, wordt het ook echt gevierd. Kroegen en andere horeca spelen een grote rol in het dagelijks leven. 

'Vossenjacht is hier heel normaal'

In de eerste aflevering maken we kennis met Arjan Lucas, de Prins Carnaval van 2018. Hij krijgt de sleutel van het dorp overhandigd van de burgemeester en is vanaf dat moment de ‘baas’ in het dorp. De vossenjacht blijkt in Tubbergen een heel normaal verschijnsel te zijn. Als boer Ewald Stamsnieder op jacht gaat, mogen we mee. 

Typisch Tubbergen

Vanaf 16 april iedere maandag t/m donderdag, 19.20 uur, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons