Mogelijk dependance Christelijke Hogeschool Ede in Dordrecht

'Dit is een langgekoesterde wens'

in Christelijk Nieuws

Komt er een dependance van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) in Dordrecht? Als het aan de Zuid-Hollandse gemeente en de CHE ligt wel. Met het onderzoek dat deze week werd gepresenteerd, lijkt het in elk geval een stap dichterbij gekomen. Dat laat de hogeschool weten.

In de regio Dordrecht is grote behoefte aan de hbo-opleidingen Verpleegkunde, Sociaal Werk en Leraar Basisonderwijs, blijkt uit een onderzoek dat de hogeschool onlangs uitvoerde. Dat komt vooral door het tekort aan werknemers in de zorg, het onderwijs en in welzijn. “Ik ben blij met de uitkomsten van dit rapport," zegt de Dordtse wethouder Arbeidsmarkt Peter Heijkoop. "We ondersteunen deze ontwikkeling. Het is voor veel partijen een langgekoesterde wens om hoger onderwijs naar de stad te brengen. En met het aanbieden van dit rapport is dat weer een stap dichterbij gekomen.” 

Samenwerken

Ook Harmen van Wijnen, voorzitter van het College van Bestuur van de hogeschool, ziet heil in het plan. "We hebben goede gesprekken gevoerd met zorg- en welzijnspartners, onderwijsinstellingen en de gemeente Dordrecht over de vraag waar behoefte aan is en hoe we dit voor elkaar gaan krijgen," zegt hij. "We merken dat de brede christelijke identiteit en de kwaliteit van het onderwijs van de CHE bij deze regio past. Daar waar mogelijk werken we nauw samen met andere bekostigde hbo-instellingen in de regio, om zo de studenten en de arbeidsmarkt in de Drechtsteden het beste te dienen.” 

Het onderzoek betekent nog niet dat de nieuwe afdeling er ook direct komt. De komende tijd wordt er verder onderzoek gedaan. Zo zijn er gesprekken gepland met werkgevers over stageplaatsen en de begeleiding van stagiairs. Ook wordt goed gekeken hoe de opleidingen eruit komen te zien, bijvoorbeeld hoeveel docenten er nodig zijn en welk prijskaartje daaraan hangt.

Beeld: CHE

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons