Midas Dekkers verkent eilanden op oude solex

Nieuwe reeks 'De Eilanden', vrijdag, 21.10 uur, NPO 2

in Mediatips

In zijn nieuwe serie De Eilanden (MAX) neemt Midas Dekker ons mee naar de Waddeneilanden. Per aflevering verkent hij op zijn oude Solex één eiland, waarbij hij veel aandacht heeft voor mens, natuur en verhaal. 

Lang bestond het plan om de Waddenzee in te polderen. Wegens protest en geldgebrek ging dit nooit door. De Waddeneilanden vormen nog steeds oorden van rust, ruimte en identiteit. Op het vasteland lijkt alles strak, gejaagd en geregeld. Maar is dat verschil er wel of zijn de Waddeneilanden toch gewoon verlengden van het vasteland?

Lente lokt toeristen naar Texel

In de eerste aflevering van De Eilanden reist Midas Dekkers af naar Texel. Daar breekt de lente aan. De fuiken zitten vol jonge vis en er worden lammetjes geboren. Het eiland heeft zelfs zijn eigen ras: de Texelaar. Ook de vogels maken zich op voor een nieuw seizoen, waardoor veel toeristen en vogelaars naar het eiland komen. 

De Eilanden 
Vanaf vrijdag 6 april, 21.10 uur, NPO 2 

Beeld: MAX/De Haaien 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons