‘Meest heilige auto ooit’ wordt binnenkort geveild

Paus wil Lamborghini Huracán niet; wordt verkocht voor het goede doel

De site Autoblog.nl spreekt – met een knipoog – van “de meest heilige auto ooit”: de wit met gouden Lamborghini Huracán LP580-2, vorig jaar geschonken aan paus Franciscus, wordt binnenkort geveild voor het goede doel.

Deze peperdure ‘special edition’ valt vooral op door z’n gouden striping én door de handtekening van de paus op de motorkap. Hij zegende de twee ton kostende bolide ook toen hij het cadeau in ontvangst nam.

Iraakse christenen

Volgens Autoblog.nl gaat de opbrengst straks naar het goede doel, vooral in de vorm van hulp aan voor ISIS gevluchte Iraakse christenen om terug te keren naar hun thuisland (70 procent). De rest van het geld komt ten goede aan enkele christelijke vrijwilligersorganisaties.

De hoogste bieder

Paus Franciscus kreeg de Lamborghini in november 2017 van het Italiaanse automerk zelf, maar gaf direct aan dat hij er niet in zou gaan rijden. De unieke Huracan wordt binnenkort, via Sotheby’s, verkocht aan de hoogste bieder.
Volgens de site Manners.nl laat het beroemde veilinghuis weten “dat de bijzondere supercar in optimale staat verkeert en dat hij sinds hij van de productieband is komen rollen vooral binnen heeft gestaan”.

Daklozencentrum in Rome

Het is volgens Nieuwsblad.be overigens niet de eerste keer dat paus Franciscus peperdure racewagens achter zich laat. In 2016 riep hij op om de auto’s die gebruikt waren tijdens zijn reis in Polen te veilen, en dit geld te besteden aan hulp aan Syrische vluchtelingen. En in 2014 verkocht hij een Harley-Davidson. De opbrengst ging naar een daklozencentrum in Rome.

Beeld: Autoblog.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons