Lintjesregen 2018 in 'Open Huis'

Maandag t/m woensdag, 14.00 uur, NPO Radio 5

Het is weer tijd voor de jaarlijkse lintjesregen. Wie worden er dit jaar verrast met een onderscheiding en hoe kom je ervoor in aanmerking? In Open Huis staat Tom Herlaar met zijn gasten stil bij de koninklijke onderscheidingen die jaarlijks worden uitgereikt. 

In diverse programma's op NPO Radio zijn deze week portretten te horen van mensen die in het verleden een koninklijke onderscheiding in ontvangst mochten nemen. Donderdag, als de lintjes van 2018 worden uitgereikt, zijn verslaggevers overal in het land aanwezig.

Lintje aanvragen, hoe werkt dat?

Vanmiddag neemt presentator Tom Herlaar in Open Huis een kijkje in de wereld van de decoraties. Verslaggever Koen Bugter spreekt met Martine van Grieken en Kim Nagtzaam van de Kanselarij der Nederlandse Orden. Zij leggen uit wat er gebeurt nadat er een aanvraag voor een lintje is ingediend. Ook dinsdag en woensdag zullen zij te gast zijn in de uitzending. 

Open Huis

Maandag 23 t/m woensdag 25 april, 14.00 uur, NPO Radio 5 

Beeld: Willem-Jan de Bruin 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons