'Kom jij naar de Meidenvaardag?'

Vooruitblik om 14.00 uur in Open Huis (NPO Radio 5)

Natuurlijk is de Koninklijke Marine ook iets voor vrouwen, vindt luitenant-ter-zee Suzanne van Opstal. Sterker nog, morgen zijn bij de 'Meidenvaardag' in Den Helder geen mannen welkom. Vanmiddag is ze te gast bij Tom Herlaar in Open Huis

Meiden die geïnteresseerd zijn in de marine, gaan morgen aan boord van Zr.Ms. Tromp. De enige mannen die wel aan boord mogen, zijn bemanningsleden, omdat het schip wel moet kunnen varen. De Meidenvaardag is bedoeld voor meiden tussen de 15 en 28 jaar die willen weten of het marineleven iets voor hen is.

Speeddaten

Aan boord van het luchtverdedigings- en commandofregat kunnen de meiden speeddaten met vrouwelijke militairen van marine, landmacht, luchtmacht en marechaussee. Luitenant-ter-zee Suzanne van Opstal vertelt vanmiddag in Open Huis dat de krijgsmacht via dit soort dagen meer jonge vrouwen hoopt te inspireren tot een carrière bij het leger. Helaas is aanmelden voor het evenement van morgen niet meer mogelijk. Deze Meidendag zit helemaal vol! 

Open Huis 
Woensdag 4 april, 14.00 uur, NPO Radio 5 
Presentatie: Tom Herlaar 

Beeld: ANP/Freek van den Bergh

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons