Jurjen ten Brinke vervangt Arie van der Veer op de Nederland Zingt Dag

'Gods liefde, trouw en licht wil ik graag doorgeven'

Jurjen ten Brinke valt zaterdag op de Nederland Zingt Dag in voor ds. Arie van der Veer, die vorige week werd getroffen door een herseninfarct. Hoewel Van der Veer voorspoedig herstelt, kan hij niet als spreker bij de Nederland Zingt Dag aanwezig zijn.

"We zijn dankbaar dat Jurjen ten Brinke bereid is om op deze korte termijn voor Arie in te vallen," schrijft Nederland Zingt op de website.

Nieuwe hoop

Jurjen ten Brinke is voorganger van Hoop voor Noord, een multiculturele kerk in Amsterdam, en bekend als een van de sprekers van het wekelijkse EO-programma De Kapel. Ook sprak hij op de Nederland Zingt Dag van 2015. De liefde van Christus is zijn grootste drijfveer. “Ik heb veel liefde, trouw en licht mogen ontvangen," zegt hij. "Dat wil ik ontzettend graag doorgeven. Een connectie met God zorgt voor nieuwe hoop in je leven. Hij strekt Zijn armen naar ons uit!” 

Open armen

Arie van der Veer, die vorige week werd getroffen door een herseninfarct, is inmiddels weer thuis. Het herstel van de 76-jarige voorganger en presentator verloopt gelukkig goed. Maar spreken op de Nederland Zingt Dag lukt natuurlijk nog niet. "Wat heb ik naar de Nederland Zingt Dag uitgezien," laat hij weten. "Op alle mogelijke manieren heb ik me daarop voorbereid. Dit jaar is het thema 'Open armen'. Daarom had ik als openingstekst gekozen: ‘Ik heb je slechts een ogenblik verlaten, maar met open armen zal ik je weer ontvangen’, Jesaja 54:7."

Die zondagmorgen heb ik voor het eerst weer gehuild

Diepe ontroering

"Ik vertel je nog iets bijzonders," vervolgt hij. "Zondagmorgen hebben Ees en ik samen de dienst gevolgd die in onze kerk gehouden werd. Ds. Henk Mijnders hield de preek, en onze dochter Tineke had de leiding. De Bijbel ging open, en wat was het eerste wat Tineke voorlas? Jesaja 54:7! Ik heb je slechts een ogenblik verlaten, maar met open armen zal Ik je weer ontvangen.' 
Daar klonk die tekst weer. Tineke en Henk wisten niets van mijn plannen, en dan toch weer die tekst! Daar waren die woorden weer, waar ik al weken mee bezig was geweest. De tekst voor de toespraak die ik niet kan gaan houden. Die zondagmorgen heb ik voor het eerst weer gehuild. Niet van verdriet, maar van diepe ontroering."

"Jurjen ten Brinke gaat het overnemen," besluit Arie. "Gods Woord blijft klinken."

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons