Joke Buis: 'De stem van God hielp me erdoorheen'

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 15)

We kunnen sinds afgelopen weekend opnieuw kijken naar de jacht op oorlogsmisdadiger Pieter Menten. Gerja Wolf laat ons prachtige a-capellamuziek van Karl Jenkins horen. Toen Joke Buis vroeger gepest werd, hoorde ze Gods stem. Na het weekend is Visie je graag van dienst met terugkijk- en luistertips. 

De Zaak Menten

In de jaren 70 probeert journalist Hans Knoop de waarheid over de nog niet veroordeelde oorlogsmisdadiger Pieter Menten te achterhalen. Het drieluik De Zaak Menten, dat is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, is een herhaling van een reeks uit 2016. 

Musica Religiosa

Voor elk ensemble is a-capellamuziek een uitdaging. Gerja Wolf liet ons afgelopen zaterdag in Musica Religiosa muziek uit dit genre horen. Op de cd Motets van Polophony staat prachtige muziek uit dit genre van Karl Jenkins, een componist die bekend werd door een reclametune voor Delta Airlines.

Andries

Zangeres Joke Buis vertelde zondagavond aan Andries Knevel dat ze vroeger werd gepest. De stem van God hielp haar erdoorheen. Nu brengt ze eigen cd's uit, gesteund door Gods stem en de liefde van haar opa. Ze zingt liederen van Johannes de Heer en in december kwam haar kerst-cd uit.

Beeld: Willem-Jan de Bruin

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons