Inger van Nes in Het Vermoeden over haar nieuwe leven

Zondagmorgen om 10.35 uur op NPO 2

in Mediatips

Theoloog en psycholoog Inger van Nes liep drieënhalf jaar geleden hersenletsel op door een ongeluk. Na een periode van eenzaamheid, machteloosheid, depressie en revalidatie wordt het nu weer enigszins licht in haar leven. Op eerste paasdag ontmoet Marleen Stelling in Het Vermoeden een dankbare Inger.

"Voor mijn ongeluk was ik succesvol. Ik kon wel meekomen in onze prestatiesamenleving," vertelt Inger. "Ik had het geluk te kunnen doen wat ik leuk vond en ik werd er nog voor betaald ook. Ik was actief aan de diaconale kant van de kerk, aan de ‘loser’-kant van de maatschappij. Ik was sterk, maar ik legde de lat voor mezelf wél steeds hoger. Door een stom fietsongeluk veranderde mijn leven totaal." 

'Levens liepen niet meer parallel'

Ze heeft er ongeneeslijk hersenletsel aan over gehouden en een periode van eenzaamheid, machteloosheid en depressie volgde. Inger kon niks meer doen, haalde nergens meer energie uit. Haar leven liep niet meer parallel met dat van haar vrienden. Inger heeft kritiek op de zorg waarvoor ze in aanmerking kwam. Ze kwam in de bijstand en kreeg in de dagbesteding € 3,75 per dag. Daarvoor moest ze hout bewerken of koffie schenken. Ze gaat aan een nieuwe baan beginnen en wil zich sterk maken voor een inclusieve samenleving als het gaat om de geestelijke gezondheidszorg.

Het Vermoeden

Zondag 1 april, 10.35 uur, NPO 2 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons