Help, ik heb vlaglust...

Eindelijk Koningsdag: vlag en wimpel!

Hoera, het is weer bijna Koningsdag. Ben ik dan zo’n Oranjefan? Ach, dat valt ook wel weer mee. Maar ik ben op een of andere manier helemaal gek van vlaggen. Geen idee hoe ik eraan kom. Of, wat mijn vrouw betreft, hoe ik er vanaf kom.

Toen we twee jaar geleden verhuisden, zag ik mijn kans schoon: deze voortuin schreeuwde om een vlaggenmast. Ik vond er eentje die als de feestelijkheden voorbij zijn weer makkelijk de schuur in kan. Sindsdien signaleer ik allerlei kansen om een vlag in top te hijsen. Gelukkig trouwden onze zoon en schoondochter vlak nadat de vlaggenmast was geïnstalleerd. Met een grote grijns hing ik de vlag op z’n plek. Toen ik vorig jaar op de jaarmarkt in ons dorp een vlag tegenkwam met het wapen van ons dorp, keek ik mijn vrouw verwachtingsvol aan. Wat moeten we daarmee, temperde ze mijn vlaglust.

Dit jaar heb ik ook al pech. Het WK voetbal leek me een geweldige kans om mijn Oranjeliefde te tonen, maar helaas… Hoe dan ook: Koningsdag pakt niemand me af. Ik poets de mast nog eens op, strijk de vlag met militaire precisie glad. Deze week is het dan zover: vlag en wimpel!

Voorwoord uit Magazine EO-Visie. Geen abonnee? Probeer Visie nu met een prachtig aanbod!

Beeld: Shutterstock

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons