Gratis nieuw EO-Magazine 'Petrus'

Welke lessen leerde Petrus?

in Christelijk Nieuws

Op donderdag 19 april verschijnt een nieuwe editie van het EO Magazine. Het nieuwe leden- en donateursmagazine is de opvolger van de 'Abraham', het magazine dat de EO uitbracht bij haar 50-jarig jubileum.

"De reacties op het magazine Abraham waren zo positief, dat we opnieuw aan de slag zijn gegaan," licht EO-directeur Arjan Lock toe. "In deze nieuwe editie staat het Bijbelse personage Petrus centraal. Het magazine bevat nieuwe verhalen en artikelen en we blikken terug op het beste uit onze programma's en bladen."

Petrus

In het nieuwe EO Magazine beleven we met Petrus de hoogte- en dieptepunten in het volgen van Jezus. Petrus, de eenvoudige visser, die ondanks alles in Jezus zijn Messias herkende en visser van mensen werd. Wat zijn de lessen die hij leerde? In deze editie lees je het verhaal van Arianne, Marcel en Elsbeth. Zij gooiden net als Petrus het roer om. Ze gaven hun mooie en goedbetaalde baan op en zetten zich nu in voor de kerk. Een interview met de minister van Landbouw en Visserij kan in een Petrus-magazine natuurlijk niet ontbreken: Minella van Bergeijk, hoofdredacteur van het vrouwenmagazine Eva, heeft een bijzondere ontmoeting met Carola Schouten (CU).  

Verschijningsdatum

Drie keer per jaar verschijnt een nieuwe editie van het magazine, waarin steeds een ander personage uit de Bijbel tot leven komt. Na Petrus verschijnt na de zomer het tweede magazine van 2018 met opnieuw een Bijbelse figuur in de hoofdrol. "Dankzij onze leden en donateurs hebben we als EO het voorrecht om op verschillende manieren verhalen te vertellen over God en het volgen van Jezus," zegt Arjan Lock. "Verhalen die mensen raken en in beweging zetten. In dit donateursmagazine laten we die beweging zien."

Via eo.nl/magazine kun je een exemplaar van 'Petrus' aanvragen. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons