Gezinscoach Maame Durowah Okai in 'Het Vermoeden'

Zondag, 11.35 uur, NPO 2

in Mediatips


Als kind van Ghanese ouders – maar geboren en getogen in Nederland – combineert Maame Durowah Okai (32) twee culturen moeiteloos. Ook al levert dat soms opgetrokken wenkbrauwen op. Zondagmorgen is ze te gast bij Marleen Stelling in Het Vermoeden

Maame volgde haar hart, werd maatschappelijk werker en coacht nu gezinnen met problemen. Niet bepaald een job die haar status of aanzien oplevert in haar Ghanese omgeving. In de seculiere wereld van haar werk probeert Maame regelmatig iets te laten zien van haar grote inspiratiebron: haar geloof in God. Onopvallend deelt ze uit van de wijsheden die ze vindt in de bijbel. “Meneer Jakobus zegt: be quick to listen and slow to speak.”

'Op weg naar je ultieme doel'

Een nachtelijke ingeving bracht haar ertoe om de Brighter Day Foundation op te zetten. Onder de vlag van deze stichting ontwikkelde ze projecten in haar thuisland Ghana. Ze coacht ook mensen dichter bij huis op weg naar hun ultieme doel in het leven.

Het Vermoeden

Zondag 22 april, 11.35 uur, NPO 2 

Beeld: Something ELS

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons