Gerja Wolf presenteert 'Musica Religiosa'

Iedere zaterdag en zondag, 23.00 uur, NPO Radio 5

Op de late zaterdag- en zondagavond presenteert Gerja Wolf vanaf april Musica Religiosa op NPO Radio 5. Een programma met een vervolgverhaal en lichtklassieke religieuze muziek. Tijd voor een nadere kennismaking met een radiostem die sommige luisteraars al bekend in de oren klinkt.

Waarvan kennen wij je stem?
“De laatste tijd val ik al regelmatig in voor radiocollega’s op NPO Radio 5. Daarnaast ben ik te horen in spotjes voor EO-Metterdaad en in tv-commercials. Zo prijs ik voor de Holland Amerika Lijn tripjes naar de Noorse fjorden en het Middellandse Zeegebied aan.”

Waar komt jouw passie voor muziek vandaan?
“Ik kom uit een familie van kerkorganisten en zangers. Voor mij was het een logische stap om klassieke zang te studeren op het conservatorium. Nadat ik wegens het werk van mijn man in Saoedi-Arabië en Engeland had gewoond, kwam ik in Nederland bij de EO terecht. Dat ik nu deze kans krijg, maakt voor mij de cirkel rond. Musica Religiosa brengt mijn liefde voor God en muziek samen.”

Wat is je favoriete Bijbelverhaal?
“Het verhaal van de overspelige vrouw die gestenigd moet worden. Iedereen druipt af als Jezus vraagt of degene die zonder zonde is, de eerste steen wil werpen. We oordelen vaak veel te snel over de ander, zonder kritisch naar onszelf te kijken.”

Dit programma brengt mijn liefde voor God en muziek samen

Waar staat de mooiste kerk?
“In Het Stift in Weerselo. Ik fietste daar ooit langs met mijn ouders, die in Wierden woonden. Het is een prachtig klein kerkje in een oude dorpsgemeenschap. Toen heb ik gezegd dat ik daar ooit wilde trouwen, en die wens is in vervulling gegaan.”

Wie is in jouw vak de beste?
“Een voice-over die ik heel mooi vind, is de stem van het tv-programma Verborgen Verleden, waarin BN’ers hun stamboom uitpluizen. Prachtig ingesproken door Gijs Scholten van Aschat, die ik ook vaak hoor in commercials. Dat doet hij met zo’n warme stem dat hij me zó iets zou kunnen aansmeren!”

Wie is Gerja Wolf?

• 52 jaar.
• Presentator, stemacteur en stemcoach.
• Studeerde klassieke solozang aan het conservatorium in Zwolle.
• Sprak luisterboeken in voor Christelijke Blindenbibliotheek.
• Vaste invaller voor Elsbeth Gruteke in Musica Religiosa (NPO Radio 4) en Tjitske Volkerink in De Muzikale Fruitmand (NPO Radio 5).
• Volgde Petra de Joode op als presentator van Musica Religiosa (NPO Radio 5).

Wat zullen mensen zeggen op je begrafenis?
“Ik hoop dat ze zeggen dat ik een warm, betrokken mens was. Mensen bemoedigen zit in mijn DNA. Daarom presenteer ik graag af en toe De Muzikale Fruitmand. Dan is het alsof ik bij iemand thuis op de bank mag komen zitten om hem of haar een brief van een dierbare voor te lezen.”

Met wie zou je een dagje willen ruilen?
“Met mijn dochter, die op haar 23e in haar eentje door Zuid-Amerika trekt. Natuurlijk vind ik dat als moeder heel spannend, maar we hebben regelmatig contact. Dan zegt ze dat ze soms weer een dagje thuis zou willen zijn. Op mijn beurt wil ik best heel even meemaken hoe haar leven er nu uitziet tijdens haar avontuurlijke reis.”

Musica Religiosa

Het EO-radioprogramma Musica Religiosa biedt klassieke muziek met een verhaal. Ook wordt in elke uitzending een passage uit een boek voorgelezen. Gerja Wolf presenteert het programma sinds april 2018. 

Iedere zaterdag- en zondagavond, 23.00 uur, NPO Radio 5 

Beeld: Willem-Jan de Bruin 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons