EO en Arie Boomsma hernieuwen samenwerking

'We vinden elkaar in verhalen over jongeren in de knel'

Arie Boomsma gaat opnieuw samenwerken met de EO. Dat heeft hij vanavond bekendgemaakt bij RTL Late Night.

Afgelopen jaren zijn de EO en Boomsma een eigen weg gegaan, maar is er op regelmatige basis contact geweest. Recent zijn er gesprekken gevoerd over de ontwikkeling van nieuwe programma’s. De ideeën zijn nog in een prille fase en om die reden kan er op dit moment inhoudelijk nog niets over gezegd worden.

Fotoshoot

Arie Boomsma was vanavond te gast bij RTL Late Night om te praten over het tijdschrift L’HOMO dat dit jaar tien jaar bestaat. Arie werkte destijds mee aan een fotoshoot die de opmaat werd voor zijn vertrek bij de EO. Deze gebeurtenis kreeg destijds veel media-aandacht.

Jongeren in de knel

De EO en Arie Boomsma vinden elkaar in de overtuiging dat verhalen over jongeren in de knel, vaak op zoek naar identiteit en erkenning een platform verdienen. Aan dat platform wil de EO in een hernieuwde samenwerking met Arie Boomsma invulling gaan geven. “We zijn allebei ouder en wijzer geworden, en kijken met een positief gevoel zowel terug als vooruit”, stellen de EO en Boomsma in een gezamenlijke reactie.

Mooie club

Eerder deze week verwees Boomsma op social media al naar de EO. "Tien jaar geleden zocht ik bij mijn toenmalige omroep, de EO, al een tijdje naar een format of andere mogelijkheid om iets te doen met de spanning tussen geloof en homoseksualiteit. (...) Inmiddels maakt de EO sterke programma's over deze onderwerpen. Het is een mooie club waar ik veel aan te danken heb."

Beeld: Annemarie Dekker

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons