Een eigen 'Belle Bijbel' voor tienermeiden

Speciale meidenbijbel wordt vandaag gepresenteerd

in Christelijk Nieuws

Tijdens de Huis van Belledag wordt vandaag een nieuwe bijbeluitgave speciaal voor tienermeiden gepresenteerd. Deze 'Belle Bijbel' bevat de volledige Bijbel in Gewone Taal, aangevuld met honderd themapagina’s over meidenonderwerpen.

“Wij willen meiden bemoedigen en ze helpen bij het vinden van hun identiteit in God,” vertelt Eline Hoogeboom, directeur van Stichting Huis van Belle. “Het liefst doen we dat met de Bijbel zelf. De Belle Bijbel laat meiden ontdekken wat God te zeggen heeft over onderwerpen die zij belangrijk vinden.”

'De Bijbel is lastig'

De presentatie van de Belle Bijbel tijdens de Belledag in Ede.

Tweederde van de christelijke tienermeiden is niet tevreden over hun Bijbelleesgedrag, blijkt uit een enquête die Stichting Huis van Belle onder ruim 350 tienermeiden hield. Veel meiden geven aan wel meer in hun bijbel te willen lezen, maar dit niet doen. Omdat ze de inhoud van de Bijbel lastig te begrijpen vinden, bijvoorbeeld. Ook zeggen meiden dat ze te druk zijn of geen discipline hebben om in hun bijbel te lezen. De nieuwe Belle Bijbel kan deze tieners helpen om de Bijbel opnieuw – of voor het eerst – te ontdekken.

Bijbel in Gewone Taal

De Belle Bijbel is een Bijbel in Gewone Taal met extra thema’s voor de meiden. “Toen ik 16 werd, kreeg ik als exchange student in Amerika een jongerenbijbel cadeau van mijn gastouders,” zegt NBG-bijbelwetenschapper Anne-Mareike Schol, die meewerkte aan de Belle Bijbel. Eerst vond ze het een raar cadeau, maar later zag Anne-Mareike de meerwaarde in van zo’n speciale editie. “Tot mijn verrassing raakte de tekst me toen ik erin ging lezen en kwam de Bijbel voor het eerst dichterbij.”

Thema's voor meiden

Een aantal onderwerpen wordt verder uitgediept in de themapagina's: Basics, Be, Beauty, Believe, Bible en Body. Bij deze onderwerpen is beschreven wat de Bijbel erover zegt. Daarnaast worden meiden op weg geholpen om te leren Bijbellezen aan de hand van leesroosters, quizjes en quotes en meer. Ook zijn er profielen gemaakt van tienermeiden uit de Bijbel en zijn er bezinningsvragen, om dieper na te denken over een onderwerp. Zo krijgen de meiden bij het thema Body de vraag hoe ze naar zichzelf en anderen kijken, en wat de Bijbel daarover zegt. 

Belle Bijbel

De Belle Bijbel ligt vanaf 18 mei in de winkels en is te koop voor €29,50. Vanaf nu is de Belle Bijbel al te reserveren via de website van Huis van Belle of de boekhandel. De uitgave is een samenwerking tussen Stichting Huis van Belle en het Nederlands Bijbelgenootschap.

Beeld: Nienke van Denderen Fotografie

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons