Dominee preekt zondag over lijden en verliest maandag dochter bij ongeval

'Het zou je dochter maar zijn'

Maandagmiddag 16 april is Rhodé Zondag, de 14-jarige dochter van ds. en mevr. W.A. Zondag uit Woerden, door een verkeersongeval om het leven gekomen. Dominee Zondag preekte de zondag ervoor nog over lijden en verlies. "Als jonge mensen sterven, kun je dan nog zeggen: Uw wil geschiede?"

Rhodé was een leerling van het Driestarcollege in Gouda. Het meisje was maandagmiddag per fiets onderweg van school naar huis, toen ze onder een langsrijdende bus terechtkwam.

Uw wil geschiede

Haar vader, dominee W. Zondag, had de zondagavond ervoor in de Bethlehemkerk te Woerden nog over lijden, verlies en sterven gepreekt. "Gemeente, ik voel me een beetje verlegen. Herkent u dat? Als ik denk aan mensen om mij heen, als ik zie wat zij soms meemaken, jonge mensen die sterven, dan denk ik: wat heb ik te zeggen? Het is iets wat je mee moet maken. U heeft vast gehoord van onze staatssecretaris Blokhuis. Zijn dochter bleek een ernstige ziekte te hebben. In slechts enkele weken is ze gestorven. Iedere minuut denkt hij aan haar. Het zou je dochter maar zijn. En kunnen we dan ook zeggen: Heer, Uw wil geschiede? Dat is wel wat Jezus aan Zijn discipelen leert. Jezus zegt: 'Wie volgt Mij? Ik zal de dood overwinnen.' Nu jaagt de dood geen angst meer aan. Jezus heeft de duivel en de dood verslagen. Wie in Hem gelooft heeft eeuwig leven."

Na de prediking werd het volgende lied gezongen: 

Uw wil geschied', Uw wil alleen,
Als in den hemel, hier beneên;
Uw wil is altoos wijs en goed;
't Is majesteit, al wat Gij doet;
Dat ieder stil daarin berust',
En Uw bevelen doe met lust.


Rhodé Zondag is 14 jaar geworden.

Ds. W. Zondag | Preek 15 april | Uw wil geschiede

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons