Brand in de Ark van Noach

Aanzienlijke schade

Vanmorgen rond zes uur is er brand ontstaan in de VerhalenArk van Aad Peters. De brandweer is uitgerukt en rond 7 uur was de brand onder controle. De brand heeft niet alleen een groot gat veroorzaakt in de scheepshuid, maar door de rookontwikkeling is er ook aanzienlijke schade toegebracht aan de expositie in de VerhalenArk.

De brand vond plaats op een werf in Zwartsluis. De VerhalenArk was naar deze werf gebracht voor inspectie, onderhoud en reparatie. Dit was o.a. nodig na het ongeval waar de VerhalenArk afgelopen januari op Urk bij betrokken was. De brand is ontstaan tijdens werkzaamheden. Deskundigen onderzoeken de oorzaak van de brand en nemen de schade op. Het is nu wachten op de uitkomst van dit onderzoek.

Tweede ramp in korte tijd

Het is onbekend wanneer de VerhalenArk hersteld zal zijn en wat de volgende ligplaats zal worden. De oorspronkelijke bedoeling was om de VerhalenArk opnieuw te openen rond het  moment van de opening van het nieuwe project van Aad Peters, de ZandVerhalen in Elburg. Op de vraag aan eigenaar Aad Peters, hoe hij onder het tweede ongeval in korte tijd is, zegt hij: ”De Ark is een schip vol met Bijbelverhalen. De Bijbel gaat niet over hoe je een ramp ontloopt, maar hoe je ermee omgaat. Dat proces gaan we nu in.”

De VerhalenArk meet 70 meter in lengte, is 10 meter breed en 13 meter hoog. Daarmee is het een imposante replica van het oude Bijbelse schip.

Brand en waterschade in de VerhalenArk

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons