Blauw Bloed: uniek interview Elizabeth in paleistuin

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 16)

Afgelopen zaterdag konden we kijken naar een voorproefje van de documentaire The Queen's Green Planet. In een overdenking op zondagmorgen stond een ontmoeting tussen Jezus en Petrus centraal. Thomas Erdbrink nam de kijker weer mee door Iran. Na het weekend is Visie je graag van dienst met terugkijk- en luistertips. 

Blauw Bloed

In de paleistuinen van Buckingham Palace krijgt televisiemaker Sir David Attenborough een rondleiding van koningin Elizabeth. Ze ontmoeten elkaar voor de documentaire The Queen's Green Planet. De vorstin neemt uitgebreid de tijd voor haar leeftijdsgenoot. 

Groot Nieuws

"Jezus, die is opgestaan uit de dood, verschijnt opnieuw aan zijn discipelen, vertelt ds. Willem van 't Spijker uit Hilversum in Groot Nieuws. Hij leest Johannes 21:1-17. "Juist voor Petrus, die zijn Meester verloochend heeft, heeft Jezus een taak en een plaats in een nieuwe wereld."

Onze man in Teheran

Drie jaar na de eerste gelauwerde serie neemt journalist Thomas Erdbrink de kijker weer mee door Iran. Er lijkt veel veranderd in het land, waar de sfeer losser en vrijer lijkt. Achter de schermen woedt een bikkelharde strijd tussen hervormers en religieuze 'hardliners'. 

Beeld: Shutterstock

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons