Beetje hulp via Metterdaad kan voor grote wending zorgen

Vrijdag, 17.55 uur, NPO 2

in Mediatips

Lovell uit Kenia verliest haar ouders als ze 12 is. Een lieve pleegmoeder vangt haar op, maar in het gezin is bijna nergens geld voor. Ook niet voor de school voor Lovell. In Metterdaad vertelt ze zelf haar levensverhaal. Wat kunnen we doen voor wezen in dit Afrikaanse land?

Voordat haar ouders overleden, had Lovell een goed leven. “Ik werd behandeld als een prinses,” vertelt ze. Maar toen haar ouders stierven, wilde haar familie niet voor haar zorgen. Haar ooms wilden geen schoolgeld betalen en uiteindelijk werd Lovell uit huis gezet. Op het dieptepunt van haar leven ontmoette ze haar pleegmoeder, die haar liefdevol in huis nam.

Zonder ontbijt naar school

Ze ontving weliswaar veel liefde, maar moest ook hard werken om het gezin draaiende te houden. Elke ochtend maakte ze al vroeg haar pleegbroertjes wakker. Zij gingen wel naar school en Lovell zorgde ervoor dat ze op tijd klaar waren. Maar het gezin begon de dag regelmatig zonder ontbijt, want er was bijna nergens geld voor.

Hoopvol

Dat veranderde allemaal toen hulporganisatie Edukans een plek vond voor Lovell op een hotelschool. Vanwege het groeiende toerisme in Kenia is de werkgelegenheid in de hotelbranche groot. Wat er daarna gebeurde, is heel bijzonder: de arme Lovell kreeg een stageplek in een van de mooiste hotels van Kenia. Er ging een wereld voor haar open. In de uitzending ziet u een hoopvol portret van een meisje dat met wat hulp een grote wending aan haar leven gaf.

Helpt u mee?

Er zijn veel meer wezen zoals Lovell in Kenia. Ongeveer tachtig procent van de jongeren die een vergelijkbare opleiding volgen, vindt snel een baan. U kunt dit project steunen. Maak uw gift over op NL88 INGB 0000 300 300 t.n.v. EO Metterdaad o.v.v. Kenia.

Metterdaad
Vrijdag 20 april, 17.55 uur, NPO 2 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons