1000e uitzending 'Hour of Power' in Nederland

Zondag, 8.00 uur, RTL5 en 16.00 uur, Family 7

in Mediatips

Zondagavond zendt Hour of Power voor de 1000e keer uit in Nederland. Tijdens de jubileumuitzending blikt presentator Jan van den Bosch met een aantal bijzondere gasten terug op de afgelopen periode. Ds. Bobby Schuller, een kleinzoon van de oprichter, gaat tegenwoordig voor in de diensten. 

Op eerste paasdag 1999, zond Hour of Power voor het eerst uit op RTL 5. Jan van den Bosch, voorzitter en presentator van Hour of Power, herinnert zich nog goed wat daaraan voorafging. “Ik werd om drie uur ‘s nachts wakker gebeld door ds. Robert Harold Schuller. Hij vertelde mij met klem dat Hour of Power ook op de Nederlandse televisie moest komen. Zijn wens werd versterkt door de warme band die hij met ons land had door zijn Nederlandse wortels.’’ Niet lang daarna was de eerste uitzending een feit.

Drive-inkerk

Hour of Power begon jaren geleden als drive-inkerk in Amerika, een initiatief van ds. Robert Harold Schuller (1926-2015). Vandaag de dag gaat kleinzoon Bobby Schuller (zie foto) voor in de diensten, die Hour of Power wekelijks uitzendt. In de afgelopen jaren ontving Jan van den Bosch talloze gasten. Zij vertelden hun geloofsverhaal op de bekende gele bank.

'Schuller inspireerde tot oprichting Voedselbank'

In de 1000e uitzending vertellen gasten uit de afgelopen jaren hoe het nu met hen gaat. Zo ontvangt Jan de oprichters van de Voedselbank in Nederland: Sjaak en Clara Sies. Voor hen was de uitspraak van Schuller 'If you can dream it, you can do it' de aanleiding om de Nederlandse Voedselbank op te richten.

Jongere kijkers

Ook Leo Fijen (KRO-NCRV) schuift aan in de jubileumuitzending. Met hem spreekt Jan over het gedachtegoed van Henri Nouwen dat van grote betekenis is geweest voor Hour of Power. Ex-crimineel Johan Toet kijkt terug op de uitzending waarin hij zijn verhaal vertelde. De laatste jaren trekken de uitzendingen een jonger publiek. Julia (21) legt uit waarom zij sinds kort kijkt. 

Jubileumuitzending Hour of Power
Zondag 8 april, 8.00 uur, RTL 5 en 16.00 uur, Family 7 

Beeld: Hour of Power 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons