Vrijwilligers Lesbos blikken terug op vluchtelingencrisis

Dit heb je gemist (week 12)

De EO zendt nu ook iedere zaterdag een aflevering van Ik mis je uit. Vrijwilligers die in 2015 vluchtelingen opvingen op Lesbos, blikken terug. En een pionier vertelt hoe er tijdens een uitwisselingsproject een vonk oversloeg. Na het weekend is Visie je graag van dienst met terugkijk- en luistertips. 

Ik mis je

Voorlopig kunnen we niet alleen op zondag, maar ook op zaterdag kijken naar een aflevering van Ik mis je. Nabestaanden vertellen waar ze troost vinden na het verlies van een dierbare. De man van Jaqueline bleek onverwacht ernstig ziek. Ze reageerden heel verschillend, vertelde ze aan Arjan Lock. 

De Reünie

In 2015 is de vluchtelingenstroom vanuit Syrië op z’n hoogtepunt. Bijna een half miljoen komen aan op het strand van Lesbos. In De Reünie vertelden tien vrijwilligers wat ze voor de vluchtelingen konden betekenen, maar ook hoe indringend de gebeurtenissen voor hen waren.

Nog even zondag

Willemien van Berkel leerde als coördinator van een uitwisselingsproject de Colombiaanse Edward kennen. Ze probeerde professionele afstand te bewaren, maar tevergeefs. In Nog even zondag was Willemien, voorganger van een pioniersplek in Amsterdam, te gast bij Marleen Stelling. 

Beeld: KRO-NCRV

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons