Verkiezingen: als 'even stemmen' niet zo eenvoudig is...

Vanmiddag om 14.00 uur in 'Open Huis' op NPO Radio 5

In het hele land zijn de stembureaus nog tot vanavond 21.00 uur open. We kiezen nieuwe gemeenteraden en mogen voor of tegen de 'sleepwet' stemmen. Maar 'even stemmen' is niet voor iedereen even makkelijk, vertelt Eddy Habben Jansen van ProDemos vanmiddag in Open Huis.

Misschien heb je al snel even gestemd op weg naar je werk, school of stageadres. Helaas zijn er mensen die het uitbrengen van hun stem nog best ingewikkeld vinden. In Open Huis belt Tom Herlaar vanmiddag met Eddy Habben Jansen, directeur van ProDemos. Zijn organisatie, die politiek voor iedereen inzichtelijk wil maken, is er ook voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Hij vertelt hoe ProDemos hen helpt om vandaag hun stem uit te brengen. 

Volg de verkiezingsuitslagen op NPO Radio 5

De vaste luisteraars van NPO Radio 5 die vanavond op de hoogte willen blijven van de uitslagen, kunnen gewoon afstemmen op hun favoriete zender. Vanaf 22.00 uur, als er steeds meer uitslagen binnenkomen, zal Ron Stoeltie ons in Thuis op 5 bijpraten over het laatste verkiezingsnieuws. Ook schakelt hij met verslaggevers ter plaatse, die in gesprek gaan met lokale politici en burgers. Natuurlijk zijn er ook de vaste ingrediënten, zoals het 'Woord van de dag', de Dagsluiter' en veel muziek. 

Verkiezingen 21 maart bij de EO op NPO Radio 5 
14.00 Open Huis (presentatie: Tom Herlaar)
22.00 Thuis op 5 (presentatie: Ron Stoeltie) 

Beeld: Shutterstock 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons