Tweestrijd: ontmoetingen tussen terminale en suïcidale jongeren

Begrijpen zij elkaar?

in Mediatips

Wat gebeurt er als een terminaal zieke en een suïcidale jongere elkaar ontmoeten? De één gaat dood omdat zijn lichaam het opgeeft, voor de ander is de dood een mogelijke uitweg voor een leven dat hij niet meer wil. In het documentaire-drieluik 'Tweestrijd' worden twee jongvolwassenen aan elkaar gekoppeld. Zij trekken een jaar samen op om elkaar beter te leren kennen. Zij verkennen elkaars perspectief op leven en dood. Begrijpen zij elkaar? En hebben zij elkaar iets bieden?

Erik en Remy, Charissa en Dorien en Sander en Rosan delen hun persoonlijke levensverhaal met interviewer Johan Eikelboom én met elkaar. Zo ontstaan indringende, ontroerende en confronterende gesprekken over een van de grootste taboes in onze samenleving: suïcide.

Zelfdoding onder jongeren is een groot maatschappelijk probleem. De rauwe werkelijkheid is dat één op de 15 jongeren in Nederland tussen 18 en 24 jaar worstelt met depressie en zelfmoordgedachten. Suïcide is onder jonge mensen doodsoorzaak nummer 1. Met Tweestrijd willen de makers en de deelnemers meer begrip creëren voor ernstige depressie en het onderwerp bespreekbaar maken, voor mensen die aan depressie lijden én voor de mensen in hun omgeving.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons