Tim Dik organiseerde negentien jaar evenementen voor de EO

‘Laat jongeren zelf het verhaal van Jezus vertellen’

Negentien jaar organiseerde Tim Dik evenementen voor de EO, waaronder de EO-Jongerendag. Dit jaar, op 26 mei, is ‘zijn’ laatste editie, waarvoor hij ook nog het thema bedacht: Walk on Water.

Het was 2000 toen Tim Dik voor het eerst als programmamaker van de EO-Jongerendag de artiesten moest boeken. Zangeres Rebecca St. James was er een van. Een dag voor het evenement bleek dat de Australische haar vliegtuig had gemist. Tim kan er nog om lachen. “Ik kreeg te horen: je móét regelen dat ze komt, al is het met een privévliegtuig! Uiteindelijk lukte het om een ander vliegtuig te boeken. Rebecca landde op de dag zelf om half 8 op Schiphol en om half 11 stond ze op het podium.”

Ongelimiteerd

Tim, die komende zomer afscheid neemt van de EO, koestert warme herinneringen aan zijn tijd bij de omroep. Hij organiseerde naast de EO-Jongerendag allerlei evenementen. “Praise & Ontmoeting, de Good Hope Tour, de Beam Scholentours, Symphony of Life, BEAM Festival en nog zoveel meer. We hebben zó veel mooie dingen kunnen doen. Er zijn nu een stuk minder evenementen voor jongeren. Dat vind ik ook wel spannend voor de komende jaren. Ik hoop dat de EO hen blijft bereiken, ook met evenementen. Zodat jongeren elkaar en God kunnen blijven ontmoeten, en ze mogen ervaren dat de liefde van Jezus ongelimiteerd is, in welke situatie ze ook zitten.”

Wat staat er dit jaar op het programma van de EO-Jongerendag?
“Allereerst hebben we natuurlijk de BEAM Worshipband. Daarnaast treedt Matt Redman op – bekend van ‘10.000 Reasons’ – samen met Guvna B, Britt Nicole en for KING & COUNTRY. Verder komt er een dj-project van LZ7, een Britse band die eerder heeft meegewerkt aan de BEAM Scholentour. Over de bijzondere opening van de dag zijn we nog heel hard aan het nadenken.”

Wat is een bijzondere herinnering aan de afgelopen jaren?
“Vorig jaar hadden we een indrukwekkend getuigenis van een meisje dat we een aantal jaar daarvoor op de Scholentour hadden leren kennen. Via de tour was ze in aanraking gekomen met de EO, zelf was ze niet gelovig. Ze kwam uit een nare thuissituatie en sneed zichzelf. We hielden contact met haar. Uiteindelijk stond ze op de EO-Jongerendag op het podium en vertelde aan het publiek dat ze nooit moesten opgeven, in welke situatie ze ook zaten. Ook vertelde ze dat ze van de Scholentour had onthouden dat ze zichzelf niet moest snijden, omdat Jezus die pijn al op zich had genomen. Heel bijzonder, het was God die door haar gesproken had. Dat is een belangrijke sleutel: jongeren die zelf het verhaal van en over Jezus vertellen.”

Wat ga je doen na je vertrek bij de EO?
“Daarover ben ik nog aan het nadenken en daar neem ik de rust en tijd voor. Op de EO-Jongerendag is het thema ‘Walk on Water’, en staat het verhaal centraal van Jezus die over het water liep. We stellen de vraag of de bezoekers geloven dat zij met Jezus over water kunnen lopen. Dat geldt ook voor het proces waar ik nu in ga. Ik heb negentien jaar in de boot van de EO gezeten, en ga daar nu uit. Het wordt mijn walk on water.”

In de week voor Pasen vindt de BEAM Scholentour plaats met de Britse band LZ7. In drie dagen wordt aan vierduizend scholieren het paasevangelie verteld. Dit jaar bezoekt BEAM het Oranje Nassau College in Zoetermeer, het Corderius College in Amersfoort en Het Streek in Ede. Meer informatie is te vinden op BEAM.nl.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons