The Passion zoekt kandidaat Barabbas

Marco Kroon gevraagd voor deze rol

in Christelijk Nieuws

De organisatie van The Passion zoekt nog iemand voor de rol van Barabbas. De Telegraaf meldt dat Marco Kroon, officier in de orde van de Militaire Willems-Orde, is benaderd. Hij heeft nog niet bevestigd dat hij de rol gaat spelen.

Traditiegetrouw wordt als laatste de persoon gezocht die de rol van Barabbas op zich neemt, oftewel de moordenaar die in plaats van Jezus wordt vrijgelaten. De afgelopen jaren waren dit mensen die dat jaar om wat voor reden dan ook zelf in opspraak raakten. Zo speelde vorig jaar turner Yuri van Gelder de rol, die op de Zomerspelen in Rio de Janeiro naar huis was gestuurd vanwege overmatig alcholgebruik. Daarvoor speelden onder anderen Dave Roelvink en ex-voetballer Glenn Helder de rol, die in opspraak raakten voor respectievelijk diefstal en mishandeling.

Marco Kroon kwam begin dit jaar uitgebreid in het nieuws, omdat hij had verzwegen tijdens een militaire missie een Afghaan te hebben doodgeschoten. Hij meldde dit in januari 2017 aan zijn leiding. Op dit moment wordt de zaak onderzocht door Justitie.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons