Situatie christelijke Pakistaanse familie blijft zorgelijk

Steungroep: 'We laten ze niet in de steek'

in Christelijk Nieuws

De situatie van de maandag uitgezette familie Israël blijft zorgelijk. Dat schrijft de 'Steungroep familie Israël' op Facebook. Ook Kerk in Actie "betreurt" de situatie.

Dinsdag plaatste de actiegroep een bericht over de huidige situatie van de familie Israël, die maandag werd uitgezet naar Polen en daar nu in een AZC verblijft. “We hopen hierover later nog meer details te horen. Voor het overige tasten we in het duister wat hen nu te wachten staat," aldus de actiegroep.

De groep zegt "alles in het werk te stellen" om contact met de familie te onderhouden, wat tot op heden nog niet is gelukt. “We laten ze niet in de steek. En we laten het er ook niet bij zitten. We nemen geen genoegen met deze kille gang van zaken, die niet past in ons Nederland.”

Petitie

De door de steungroep gestartte petitie om de familie in Nederland te houden, kan nog steeds ondertekend worden, al hebben de ruim 4000 handtekeningen tot nu toe nog niets veranderd aan de beslissing van staatssecretaris Mark Harbers (VVD, Justitie en Veiligheid).

Kerk in Actie liet maandag weten de hele situatie rond de familie te betreuren. In een verklaring op de website staat: “Kerk in Actie blijft met de kerken in Epe en de Urdu kerk (een Pakistaanse gemeente in Nederland; red.) de ontwikkelingen rond dit gezin volgen, en dringt erop aan dat de familie Israël kan terugkeren naar Nederland om asiel aan te vragen.”

De familie Israël (zie foto) vluchtte ruim een jaar geleden uit Pakistan omdat ze daar vervolgd werden vanwege hun christelijk geloof. Ze kwamen via Polen in Nederland, waar ze een jaar lang op een camping in Epe woonden.

Vorige week werd duidelijk dat ze uitgezet zouden worden uit Nederland. Staatssecretaris Mark Harbers besloot dat de familie asiel moest aanvragen in Polen, het land waar ze vanuit Pakistan als eerste voet aan de grond hadden gezet. 

Beeld: Facebookpagina 'Stop uitzetting familie Israël'

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons