Sharon Kips te gast bij Andries

'Zowel met mijn stem als met mijn relatie met God is het goed gekomen'

in Mediatips

Op haar 23e won Sharon Kips het talentenprogramma X-factor. Als succesvolle zangeres plukt zij daar nog steeds de vruchten van. Toch is haar leven niet altijd over rozen gegaan. Ze vertelt daarover in het programma Andries

Als kind wordt Sharon veel gepest. Op school wil ze leuk gevonden worden en ze probeert te voorkomen dat ze opvalt. Dat helpt alleen niet. “Er rijmt ook veel op de achternaam Kips. Bang zijn om de volgende dag weer naar school te moeten en dan weer hetzelfde mee te maken, is heel naar.” Op de middelbare school stopt het pesten: het valt de andere leerlingen op dat Sharon goed kan zingen.

X-factor

Op haar 22e doet ze mee aan het talentenprogramma X-factor en wint. Het levert haar een zangcarrière in Nederland op, waar ze nog steeds van kan leven.

Stemproblemen

Als ze later problemen met haar schildklier krijgt en hiervoor medicijnen gebruikt, verandert haar stembereik in dat van een tenor – een mannenstem – en kan ze haar normale repertoire niet meer aan.
Door (op aanraden van haar logopedist) te blijven zingen, herstelt dat. Ook haar geloofsleven wordt hierdoor beïnvloed. Terugkijkend concludeert zij: “Ik dacht dat mijn identiteit in God lag en dat mijn hoop in Hem was. Maar dat bleek toch niet helemaal zo te zijn. Uiteindelijk is het goed gekomen, zowel met mijn stem, als met mijn relatie met God.” 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons