'Schuld belijden maakt je blij'

Dit heb je gemist (week 11)

Het weekend begon met een troostrijke gedachte op de vrijdagavond. Op Urk werd een kleine maand geleden al 'Biddag voor visserij, gewas en arbeid' gehouden. En boetedoening kan heel bevrijdend werken. Na het weekend is Visie je graag van dienst met kijk- en luistertips. 

Bang in het donker

'Mag het lampje aan bijven?' Veel kinderen en ook volwassenen zijn bang in het donker. Steven begrijpt dat maar al te goed, vertelde hij in De Nachtzoen. Deze ontwikkelingspsycholoog was op de late vrijdagavond te gast bij Marleen Stelling. Met welke troostrijke gedachte legde hij het Nederlandse volk op bed? 

Arie van der Veer in 'De Kapel'

"Boetedoening, het klinkt wellicht heel zwaar, maar wist je dat dit juist heel bevrijdend kan werken? Dat zonden belijden vaak de weg is tot hernieuwde vreugde?" In De Kapel ging ds. Arie van der Veer hier dieper op in aan de hand van een psalm die zijn moeder altijd graag zong.

Zin, Zout en Zegen

Op Urk was het al op 14 februari 'Biddag voor visserij, gewas en arbeid'. In Zin, Zout en Zegen konden we zondagavond horen hoe dat zo gekomen is. "Bidden geeft me een gevoel van rust en een zeker weten dat het goed is," vertelde Ria de Vries aan presentator Yvonne Sprunken. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons