Saskia van Meggelen verkozen tot preses van de generale synode PKN

'Ik houd van de kerk'

in Christelijk Nieuws

Ds. Saskia van Meggelen (1967, Zuidland) is zojuist verkozen tot preses van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland. Zij volgt ds. Karin van den Broeke op die de afgelopen vijf jaar preses is geweest.

Ds. Van Meggelen is blij met het vertrouwen dat de generale synode in haar stelt. “Ik houd van de kerk, al mijn leven lang, en op wat voor plaats God mij ook roept, daar wil ik Zijn kerk dienen. Voor mij is dat nu deze plek.”

In haar speech zei ds. Van Meggelen verder dat het presesschap als een verrassing op haar pad gekomen is en ze dankbaar is om op zo’n bijzondere plek aan de kerk te mogen werken. “Ik dank mijn God dat ik lid mag zijn van Zijn kerk. Samen met u, mensen uit alle lagen van de bevolking, alle gezindten en kleuren van de samenleving. De koers is gezet en ik zie er naar uit om samen met u verder op weg te gaan.

Ds. Saskia van Meggelen

Van Meggelen is momenteel predikant van de protestantse gemeente Breda. Daarvoor is zij predikant geweest in 's Gravenmoer, Almkerk en Lopik. Van Meggelen studeerde theologie aan de TUA-Apeldoorn (CGK) en de ThUK te Kampen. Ze is afgestudeerd in Kerkrecht, Systematische Theologie en Nieuwe Testament.

Naast haar predikantschap bekleedt Van Meggelen op dit moment een aantal bestuurlijke functies: ze is lid CIO-M (Contactorgaan in overheidszaken militairen), lid van Kerk & Krijgsmacht, bestuurslid Seminarium Bond Vrije Evangelische Gemeenten, lid regiowerkgroep Vacare en kerkvisitator Brabant/Zuid-Limburg.

Overige benoemingen

Daarnaast is ouderling Yke Luinenberg (classis Westerkwartier) gekozen als assessor III in het moderamen. Hij volgt Adrie Bijl (classis Ede) op. Als assessor II is ouderling-kerkrentmeester Max van der Klooster (classis Gouda) herkozen.

Via Facebook kunt u de toespraak van de preses bekijken.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons