Rituele slacht verbieden? Discussieer mee in 'NieuwLicht'!

Nu ook zondagavond op NPO 2

Moet de rituele slacht verboden worden? Of tornen we dan aan de grondrechten van joden en moslims in Nederland? Hierover gaat Tijs van den Brink in debat op het online platform NieuwLicht, vanaf nu ook iedere zondagavond op tv.

Hoe kunnen christenen een opbouwende bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat? Die vraag staat centraal in NieuwLicht, een EO-initiatief dat in februari op Facebook van start ging en vanaf nu ook op televisie te zien is. Tijs van den Brink is gastheer op dit platform, dat christenen helpt hun mening te scherpen. 

Grondrechten aangetast?

Moet ritueel slachten in Nederland verboden worden, zoals Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren heeft voorgesteld? Joden en moslims protesteren, omdat ze zich in hun grondrechten aangetast voelen. Is ritueel slachten trouwens wel zo dieronvriendelijk als vaak wordt beweerd? Op de Facebookpagina van NieuwLicht ging Tijs vrijdagavond in gesprek met zijn studiogasten en skypers in het land. Bekijk hier de reportage die Tijs over deze zaak maakte. 

Facebook en tv

Op vrijdag word op de Facebookpagina van NieuwLicht live een discussieprogramma uitgezonden onder leiding van Tijs van den Brink. Op zondag wordt dat programma ook uitgezonden op televisie.

NieuwLicht 
Iedere zondag, 22.40 uur, NPO 2 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons