Poster | Je bent zo mooi

Vriendelijke woorden geven mensen kracht om te leven

in Geloven

Het is erg leuk om te krijgen. Iedereen heeft het nodig en krijg je er eentje, dan voelt het als 'verwend worden'. Rarara, wat is het? Het is een compliment! Toch zijn we er in onze samenleving niet zulke helden in om goede woorden uit te spreken tegenover anderen.

Het is een van de ‘de diepste menselijke behoefte om gewaardeerd te worden’, volgens de Amerikaanse psycholoog William James. Daarom is het zo belangrijk om elkaar complimenten te geven. Hiermee geef je de ander erkenning - en dat maakt ons tevreden en nog mooiere mensen.

Natuurlijk is deze wijsheid ook volop te vinden in de Bijbel. Speciaal voor iedereen die beter wil worden in 'complimenten geven': print de poster uit en hang 'm op een plekje waar je iedere dag langskomt. Kijken of de mensen om je heen het merken.. ;-)

Download hier de poster

De poster is in PDF formaat. Print 'm uit en doe er zelf een mooie passe partout om heen of een lijstje.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons