'Pasen is een slap feestje geworden'

Teleurgestelde Bram Rebergen schrijft prikkelende blog

Dit weekend is het Pasen. Paasfeest! Maar Bram Rebergen snapt het niet zo goed: "In plaats van feesten of ons leven ervan afhangt, vieren we een slap paasfeestje. Maar we komen toch niet weg met een koortje op zondagmorgen, of een leuke extra kleurplaat voor de kinderen?”

“Jij zal het ook weleens hebben," schrijft Youth for Christ-directeur Bram Rebergen in een blog op zijn website. "Je bent op een feest uitgenodigd vanwege een mooie gebeurtenis. Een trouwerij, een huwelijksjubileum of een andere bijzondere reden om een goed feest te geven. Vol verwachting kijk je uit naar de dag waarop het feest zal plaatsvinden. In gedachten zie je de mensen die je verwacht en geniet je al van een lekker hapje en een goed drankje. En van de gesprekken en ontmoetingen die gaan komen. Heerlijk!

Hoe teleurstellend kan het dan zijn als al dat mooie en fijne helemaal niet terug te vinden is! Het is een slap feestje waarbij je het liefst na een half uur wegvlucht om in de lokale friettent jezelf nog te kunnen trakteren op een goeie snack."

Dat gevoel heeft Bram dus regelmatig bij het paasfeest. "Het is een slap feestje geworden. We komen toch niet weg met een koortje op zondagmorgen of een leuke extra kleurplaat voor de kinderen?"

Vervolgens schetst Bram hoe het wel zou moeten. "Pasen zou een nationale feestweek moeten zijn voor christenen waarbij genoten wordt van het goede dat God ons geeft," vindt Bram. "Feesten alsof het leven ervan afhangt en alle andere feesten in dat licht verbleken. Alle deuren van alle kerken open, de klokken volop laten luiden. Tafels en stoelen binnen en buiten de kerk. Feestende mensen aan een geweldig avondmaal, zang en muziek die de aarde doen schudden, spelende kinderen en overal bakken vol met bloemen. Niks slap feestje, maar een FEEST VAN HET LEVEN.”

Bram Rebergen is directeur van Youth for Christ Nederland en eigenaar van En Toch Producties. De hele blog lezen? Ga naar www.entochproducties.nl.

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons