Musketière

Blog van TimZingt

De opmars van vrouwen is niet te stuiten. Na de eigen buik, de eigen baan en de eigen kansel is het volgende mannelijke bolwerk geslecht: ze krijgen een eigen musketierweekend.

Visie berichtte het onlangs. Een weekend voor vrouwen die de pest hebben aan verse muntthee. Ze zijn het beu om te moeten handletteren tijdens hun stille tijd en zijn het zat om altijd maar hun gevoelens te uiten en empathisch te luisteren. Eva aan de kant: hier komt Arise.

Als ik het goed begrijp, waren deze vrouwen stikjaloers op de zweterige, bloedrode shirts, de stinkende onderbroeken en de woeste stoppelbaarden van hun mannen na een weekendje afzien in de Ardennen. Zij willen ook en ze gaan: naar Vlieland. Verzamelen op de kade bij Harlingen en dan wadlopen naar het eiland. Wie het niet haalt, was het ook niet waard: alleen de sterkste vrouwen overleven. Vervolgens (ik citeer) ‘zonder luxe en toilet’ (jakkiebah!) een weekend lang op het strand bivakkeren, leven van de gevangen kreeftjes, zout en zand in hun gevlochten haren en wallen onder hun uitgelopen mascara-ogen. Om zo eindelijk te belanden waar musketiers ook pas komen nadat ze compleet zijn afgemat: hun diepste, eigenste zelfheid. Ze komen terug met ongeschoren stinkende oksels, gestoken in hun eigen shirt: een roze met een 5.

Wat ik hiervan vind? Prachtig! Heerlijk dat vrouwen zich ontworstelen aan de stereotypen. Als ze over het strand willen rennen: doen! Hele volksstammen mannen komen ook pas tot zichzelf als ze met gebroken tanden en een gescheurde milt bibberend tot hun knieën in het water staan. Als er vrouwen zijn die dat ook willen: waarom niet? Ik vind dat iedereen een weekend verdient dat zijn eigenste zelfheid past.

Ik eis daarom dat de musketiers ook weekenden gaan organiseren voor mannen die houden van muntthee. Mannen die het heerlijk vinden om te praten op zo’n bank met lekkere kussentjes en van strandwandelen houden (zolang er maar een latte met appeltaart en slagroom op volgt). Mannen die willen craften en do-it-yourselven. Die stiekem Pinterest op hun telefoon
hebben. Mannen die anders zijn dan een musketier: musketières. Ze kunnen hetzelfde shirt aan als de vrouwen. Kortom: mannen zoals ik.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons