Ludieke campagnevideo ChristenUnie Utrecht

Lijsttrekker: 'We hebben een modern Sint Maarten-verhaal gemaakt'

in Christelijk Nieuws

De Utrechtse afdeling van de ChristenUnie heeft voor de gemeenteraadsverkiezingen een wel heel ludiek campagnefilmpje gemaakt.

In de video is te zien hoe Maarten van Ooijen als zijn naamgenoot Sint Maarten door Utrecht fietst.  Een uitbeelding van een van de speerpunten uit het verkiezingsprogramma van de partij: betere fietsvoorzieningen in Utrecht. 

Diner

In zijn fietstocht maakt de zogenaamde Sint Maarten van alles mee. Zo ontmoet hij ook een dakloze, aan wie hij zijn rode mantel geeft. Dat is dan weer een verwijzing naar de echte Sint, die volgens de legende zijn rode mantel aan een bedelaar gaf. Later in een visioen gaf hij zijn mantel aan Jezus. "We hebben een modern Sint Maarten-verhaal gemaakt", zegt lijsttrekker Maarten van Ooijen dan ook.

Benieuwd geworden naar deze video? Bekijk hem hier:

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons