Kleindochter 'Bankier van het Verzet' te gast op NPO Radio 1

Vanavond in in 'Langs de Lijn En Omstreken'

De nieuwe speelfilm Bankier van het Verzet vertelt het verhaal van een vergeten verzetsheld. Tijdens WOII weet bankier Walraven van Hall (een rol van Barry Atsma) samen met zijn broer Gijs tientallen miljoenen guldens door te sluizen naar het verzet. Vanavond is de kleindochter van Van Hall te gast in Langs de Lijn En Omstreken (EO/NOS). 

Martine Jongenelen is de kleindochter van Walraven van Hall, die tijdens de Tweede Wereldoorlog tientallen miljoenen guldens uit De Nederlandsche Bank liet verdwijnen. De speelfilm Bankier van het Verzet, waarvan de EO co-producent is, brengt deze onbekende geschiedenis tot leven. Jongenelen blikt terug op de heldendaden van haar opa. 

Puppycursus

Wie van honden houdt, weet dat een goede 'opvoeding' van deze huisdieren belangrijk is. Ineke van Herwijnen van de Wageningen Universiteit deed hierover een interessante ontdekking. De manier waarop een baasje met zijn hond omgaat, zegt veel over de opvoedstijl die hij op zijn kinderen loslaat. Ook de bekende dierenvriend Martin Gaus praat hier vanavond over mee.  

Langs de Lijn En Omstreken 
Donderdag 8 maart, 20.30 uur, NPO Radio 1 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons