Kerkdienst op eerste paasdag: 'Van donker naar licht'

Zondagmorgen, 9.30 uur op NPO 2

in Mediatips

Op eerste paasdag zendt de EO een kerkdienst uit vanuit de Grote Kerk in Apeldoorn. We vieren de overwinning van het licht op de duisternis. 'Van donker naar licht' is het thema van deze dienst, waarin ds. Bert Schüssler voorgaat. Met Pasen breekt een nieuwe dag aan!

De afgelopen dagen hebben we het lijden en sterven van Jezus herdacht, maar met Pasen slaan we een nieuwe weg in. “Van donker naar licht: het is dé denkrichting op bladzijde één van de Bijbel,” zegt ds. Bert Schüssler. “Hier begint het verhaal van het leven. Het was avond, het was morgen: dag één. Pasen, op de eerste dag van de week, is daarvan een geweldige illustratie. Denken in licht en leven, en de paaskaars is het symbool.” Wout van Andel bespeelt het orgel. Pianist is Jorrit Woudt.

Kerkdienst: 'Van donker naar licht'

Zondag 1 april, 9.30 uur, NPO 2

Beeld: Michaël Terlouw 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons