Kerk in Welberg wordt ‘horror-restaurant’

Griezelrestaurant ‘Church of Fear’ moet met Halloween open zijn

Waar jarenlang woorden van vrede en verzoening klonken, moet over enkele maanden vooral flink worden gegriezeld: in de Corneliuskerk in Welberg (Noord-Brabant) zal naar alle waarschijnlijkheid nog dit jaar horror-restaurant 'Church of Fear' zijn deuren openen – met Halloween.

Dat meldt het regionale dagblad BN/De Stem op zijn website: “Sapjes uit het infuus. En spareribs van de brancard. Als het aan directeur Jerry Anholt van de Centrale Zorggroep ligt, opent in de Corneliuskerk in Welberg nog dit jaar horror-restaurant 'Church of Fear'. En in het klooster ernaast een escaperoom.”

Een griezelrestaurant

Anholt geeft grif toe dat zijn plan ambitieus is. Hij kwam naar eigen zeggen op het idee toen hij in de Verenigde Staten wonen, waar een vriend van hem in Daytona Beach een griezelrestaurant runde.

Groen licht

Het wachten is nog op groen licht van de gemeente, die de bestemming van het pand moet wijzigen. BN/De Stem meldt dat binnen het nieuwe dorpsplan Welberg is opgenomen dat in de kerk horeca mogelijk moet zijn.
Dat de gemeente nog in overleg wil met de gemeenschap, begrijpt Anholt. Zijn streven is om met Halloween (31 oktober) de deuren van het griezelrestaurant en de escaperoom te openen.

Laatste dienst

De (katholieke) H. Corneliuskerk is al enkele jaren niet meer in gebruik: op 15 november 2014 werd de laatste liturgische dienst gevierd. Daarna ging het gebouw in de verkoop: de vraagprijs voor de kerk was 238.500 euro.

Beeld: Kerkwelberg.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons