Kees van Velzen in 'Vroeg op 5': 'Wat een droppie!'

Zondagmorgen in 'De Week van Kees'

in Mediatips

Op de vroege zondagmorgen maakt Tom Herlaar in Thuis op 5 zijn luisteraars wakker met gospel-, praise- en worshipmuziek. Kees van Velzen blikt in zijn rubriek 'De week van Kees' terug op de afgelopen week. In 'Puur Natuur' deelt Martine Dubois wetenswaardigheden over de natuur.

"Onze jongste zoon en zijn vrouw hebben een hond gekocht," vertelt ds. Kees van Velzen. "Het is nog maar een pup, een Engelse Staffordshire om precies te zijn. Sia heet het beestje. Een blauwgrijze hond met grijsblauwe ogen, en inmiddels een eigen Instagramaccount. Wat een droppie! Sia is enthousiast en gek op kinderen en andere honden. Toen ik die pup zo zag dartelen, moest ik denken aan een vrouw die bij Jezus komt met een heel dringend verzoek. In zijn antwoord spelen jonge hondjes een rol."

'Het voorjaar komt eraan'

Misschien laat de winter dit weekend nog een slotakkoord klinken, maar het voorjaar komt eraan. "De vogels die bij in de winter bij ons zijn gebleven, worden steeds luidruchtiger," vertelt boswachter Martine Dubois. "De eerste nesten worden al gebouwd. Dat is echt leuk om te zien als ik rondkijk in mijn eigen tuin. Al zijn de boomtakken nog kaal, de knoppen van de struiken staan op barsten. Je merkt dat het woord nu aan de lente is!"  

Vroeg op 5
Zondag 18 maart, 6.00 uur, NPO Radio 5 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons