Jong en oud samen in een verzorgingshuis, werkt dat?

Vanavond op NPO 2: Een Nieuwe Morgen

in Mediatips

Steeds meer kamers staan leeg in verzorgingshuis Tuindorp Oost in Utrecht. Een gevolg van bezuinigingen. De laatste tijd nemen jonge woningzoekenden er hun intrek. In de documentaire Een Nieuwe Morgen (HUMAN) zien we of het lukt om van de nood een deugd te maken.

De oudere bewoners hebben zo hun eigen gedachten over over de komst van de jongeren. Sommigen zijn bang voor herrie of andere overlast. Ans Stockschen (88), die haar demente man verzorgt, zit er niet op te wachten. Haar hoofd zit al vol met andere dingen. Ze kan zich bovendien niet voorstellen dat jongeren het leuk vinden om te wonen tussen al die oudjes: "Wij oude mensen zijn toch hartstikke saai?"

'Wij snakken juist naar iets nieuws'

De 105-jarige mevrouw Raub en meneer Nagel (92) zien er juist naar uit. Zij snakken naar iets nieuws en kijken uit naar een verandering. Maar in de praktijk blijkt het samenbrengen van jong en oud niet zo vanzelfsprekend. Hoe werkt het initiatief om jong en oud samen te brengen? Hoe vergaat het samenwonen hun? We zien het vanavond in de documentaire Een Nieuwe Morgen, waarvoor Erik de Jong (Spinvis) de muziek schreef, op basis van teksten van de jongeren.

2Doc: Een Nieuwe Morgen 
22.55 uur, NPO 2 

Beeld: HUMAN 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons