Jo Frost duikt in het leven van kinderen die een moord pleegden

Vanavond op RTL5: 'Killer Kids'

in Mediatips

In april 2011 vermoordt Daniel Bartlam als 14-jarig jochie zijn moeder. Hij slaat haar dood met een hamer en steekt vervolgens het huis in brand. Om niet verdacht te lijken, besluit hij als een ware held het brandende huis uit te lopen met zijn jongere broertje in zijn armen.

Hoe komt een kind ertoe een moord te plegen? Jo Frost, bekend van Supernanny, duikt in de vierdelige documentaire Jo Frost: Killer Kids in het leven van kinderen die een moord begingen. Zo neemt Simon Matters, de stiefvader van Daniel Bartlam, Jo mee naar die afschuwelijke dag waarop hij nietsvermoedend tijdens zijn werk werd opgebeld over dit drama.

Gedragsproblemen

Ook het verhaal van James Fairweather komt voorbij. Hij stak op zijn 15e een 33-jarige man met 102 messteken dood. Tien weken later werd een 31-jarige student zijn slachtoffer.

Gepest

De 14-jarige Michael Hamer wordt vaak gepest op school. Op een dag lokt hij de populaire 11-jarige Joe Geeling naar zijn huis en slaat hem meerdere malen met een pan en steekt hem vervolgens dood. Jo praat niet alleen met de hulptroepen die naar Joe hebben gezocht, maar ook met een klasgenoot die op de dag van de moord nog met hem richting huis liep.
 
'Jo Frost: Killer Kids' 
, 21.30 uur, RTL 5

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons