Inspirerende column met wereldwijde geloofsimpact

Blog van Matthijn Buwalda

Als je, zoals ik, al wat langer op het christelijke erf ronddwaalt, dan komen mails, advertenties of nieuwsberichten met deze strekking je wellicht bekend voor:

Beste Matthijn,
Omdat je een keer eerder bij een evenement van ons bent geweest, ontvang je deze mail. Wil jij Gods grote plan voor jouw leven ontdekken? Wil jij nu meer impact in de wereld om je heen? Kom dan naar deze levensveranderende avond met veelgevraagde sprekers en een fantastische band met inspirerende muziek! We zien samen met jou uit naar een geweldige tijd van aanbidding en een krachtige boodschap die de wereld kan veranderen.
Geef je snel op en ontvang dit inspirerende boek voor de helft van de prijs!

Mij valt altijd de overdonderende hoeveelheid bijvoeglijke naamwoorden op. Het aandikken en vergeestelijken van wat we doen, lijkt soms wel topsport te zijn geworden.

Ik zou zo graag op elke soortgelijke mail reageren, maar ik heb de tijd simpelweg niet. Dus bij dezen voor eens en voor altijd mijn reactie op al die mails:

Beste ... (vul hier uw naam in)
De kans dat ik nog eens op zo’n soort evenement kom, is klein.
Maar mocht u ooit iets organiseren dat wellicht een klein inkijkje kan geven in wie God is, dat misschien op lange termijn een heel klein beetje impact heeft op mijn stille tijd, met weiniggevraagde sprekers en een tragisch slechte band die alle worshiphits voorspelbaar uitvoert, dan kom ik zeker. Ik zie dan, samen met jullie, uit naar een oersaaie tijd van aanbidding en een verwarrende boodschap die de wereld voor het einde van de avond alweer vergeten is.
Ik zal me snel opgeven, zodat ik een middelmatig boek ontvang dat zelfs de helft van de prijs niet waard is.

Zullen we anderen weer laten zeggen of iets inspirerend of impactvol is? Dan houden wij energie over om te proberen dat in de kleine dingen daadwerkelijk te zijn. Ik vind het al lastig genoeg.

Tot zover mijn inspirerende, bevlogen, geestdriftige en gezalfde column.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons