‘Ik was pas 9 en stond al op straat’

Satcha Maduro in 'De Verandering'

De jeugd van Satcha Maduro is heftig. Ze heeft een gokverslaafde vader die al het huishoudgeld in gokautomaten stopt. Een moeder die veel werkt en de boel tevergeefs bij elkaar probeert te houden. Vanwege de vele schulden en stapels onbetaalde rekeningen, wordt het gezin op een kwade dag op straat gezet. Satcha is dan pas 9 jaar.

Als haar ouders gaan scheiden, groeit bij Satcha langzaam maar zeker het gevoel dat ze door iedereen in de steek gelaten wordt. Ze zoekt op allerlei manieren aandacht van jongens en zet zich tegen alles af. Satcha moet veel incasseren; haar vader overlijdt plotseling en haar relaties stranden.

Succesvol

Toch lukt het Satcha wonderlijk genoeg een hbo-opleiding af te ronden. Ze wil dolgraag carrière maken en doet zelfs met succes mee aan het tv-programma X Factor. Ze krijgt een nieuwe relatie en raakt al heel snel zwanger. Het meisje wordt echter een maand te vroeg geboren en heeft een moeizame start, tot blijkt dat ze een meervoudig verstandelijke beperking heeft. Tot overmaat van ramp strandt Satcha's huwelijk en moet ze in haar eentje voor haar dochtertje zorgen.

Burn-out

Satcha kan de zorg voor haar dochtertje niet meer aan. Ze slaapt slecht, is oververmoeid en belandt in een ernstige burn-out. Haar dochter moet uit huis geplaatst worden, en alles wat nog enigszins zeker was in haar leven, valt weg. Ze ziet het niet meer zitten en overweegt serieus uit het leven te stappen. Hoe het afloopt met Satcha, zie je in De Verandering.

De Verandering, 3 maart, 18.45 uur, NPO 2 

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons