Hoorspel van Reinier Sonneveld: ‘De Laatste Ontdekking’

Een symbolisch verhaal met elementen uit het Paasverhaal

in Mediatips

In de weken voor Pasen is bij EO Live een hoorspel van schrijver en theoloog Reinier Sonneveld te horen. Op een creatieve manier beschrijven zijn verhalen diverse aspecten van Pasen. Elke aflevering is in een ander genre geschreven. Voor zijn 3e aflevering koos hij voor science fiction.

Wetenschapper Alex Edelgast is erop uit zich door een grote ontdekking onsterfelijk te maken. Hij vindt dat de tijd is aangebroken voor een nieuwe, baanbrekende vondst. “Door het uitblijven daarvan bevindt de wetenschap zich in een impasse.” Daarom heeft hij besloten God te bewijzen. In zijn zoektocht heeft hij met tegenslagen te maken en mist hij een aantal signalen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons