Historisch drama: ‘Wie was Adam de Bruin?’

Hoorspel op NPO Radio 5

in Mediatips

Ergens rond de 19e eeuw speelde zich de geschiedenis af van Adam de Bruin, die verhalen vertelde over een geheim rijk in Congo. Historicus De Bult weet hier meer over. Hij wordt hierover geïnterviewd door radiopresentator Dieder van Vlieringen.

In de aanloop naar Goede Vrijdag en Pasen – als we stilstaan bij de dood en opstanding van Jezus – zendt de EO iedere zaterdagavond een hoorspel uit. Het zijn verhalen van schrijver en theoloog Reinier Sonneveld, waarin hij elementen uit het Paasverhaal gebruikt. 

Adam de Bruine

Geschiedkundige Gier de Bult, weet te vertellen dat Adam uit een van de laatste, nog niet geëxploreerde gebieden ter wereld kwam. Hij leefde daar in grote welvaart, maar kwam naar Vlaanderen, waar zijn geschiedenis tragisch eindigde. Er worden allerlei verhalen over hem verteld, maar maar het fijne over deze geschiedenis is nog niet bekend.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons