Gijzelingsdrama: 'Dit is echt niet goed, ik wil hier weg...'

Thriller-hoorspel 'Jan de Stille' vanavond op NPO Radio 5

Een gijzeling in een tuincentrum loopt ernstig uit de hand. Wat is het motief van de dader? Het eerste deel van een serie podcast-verhalen van EO Live (NPO Radio 5) is een thiller-hoorspel met elementen uit het paasverhaal. 

Beluister het eerste deel

In de aanloop naar Goede Vrijdag en Pasen – als we stilstaan bij de dood en opstanding van Jezus – zendt de EO iedere zaterdagavond een hoorspel uit. Het zijn spannende verhalen van schrijver en theoloog Reinier Sonneveld, waarin hij elementen uit het paasverhaal gebruikt. 

'Van Jan hadden we dit nooit niet verwacht'

Het eerste verhaal in de reeks is een spannend thriller-hoorspel over een gijzeling in een tuincentrum. Een vrouw belt in paniek een vriendin. Via de telefoon krijgen we mee wat er gebeurt. Juist een man van wie je het niet verwachtte, bijgenaamd ‘Jan de Stille’, speelt een sleutelrol.

EO Live 
Het tweede deel is te horen op zaterdag 17 maart, 19.00 uur, NPO Radio 5 

Beeld: Shutterstock 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons