Gebedsbijeenkomst en wake voor Pakistaans gezin

‘Hun arrestatie deed me denken aan de razzia’s’

in Christelijk Nieuws

De werkgroep Help de familie Israel vreest dat het Pakistaanse, christelijke gezin dat uitgezet dreigt te worden naar Polen via dat land wordt teruggestuurd naar Pakistan. Er wordt voor hun leven gevreesd. In Soesterberg werden zondag als protest tegen de uitzetting een gebedsbijeenkomst en een wake gehouden.

Egbert Dijkgraaf, een van de organisatoren van de gebedsbijeenkomst, kijkt terug op een bijzonder en indrukwekkend moment bij de gebedsbijeenkomst. “Bij het aansteken van waxinelichtjes vertelden aanwezigen heel spontaan hun verhaal hoe ze deze Pakistaanse familie kennen, hoe ze met hen optrokken, en wat de dreigende uitzetting hen doet. Anderen vertelden over het belang om naar politiek recht te zoeken. Vanuit verschillende achtergronden hebben we een diep ingrijpende samenkomst gehad.”

'Illegalen horen niet in een detentiecentrum'

Om aandacht te vragen voor vluchtelingen die worden teruggestuurd naar het land waar zij de EU binnenkwamen, is een wake gehouden bij detentiecentrum Soetserberg. “Wij vinden dat vluchtelingen niet in detentiecentra thuishoren. Als Epenaren zijn wij hier naartoe gekomen omdat een Pakistaans gezin een dag of tien geleden op een ochtend om half zeven is gearresteerd en op dit moment ook in dit detentiecentrum verblijf houdt. We stellen alles in het werk onze steun te betuigen aan deze mensen en ook om de politiek te bewegen dat hier genade voor recht geldt. De arrestatie deed mij denken aan de razzia’s die vroeger werden gehouden. Dat mag niet gebeuren.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons