Een bijzonder bewijs van Gods trouw

Bijbeltekst in 'Visie' troost gezin

in Geloven

Bij het overlijden van een jonge vader, zag ds. Piet Vroegindeweij in maart 2016 een bijzonder bewijs van Gods trouw. Op de dag van het overlijden van de man, was Visie op de mat gevallen. Een Bijbeltekst in dit magazine bleek een troost te zijn op deze moeilijke dag voor de man en zijn gezin: ‘Ik verzeker je: nog vandaag zul je met Mij in het paradijs zijn.'

Ds. Vroegindeweij vertelt aan CIP: “Aan de binnenkant van de laatste bladzijde stond deze zin, die Jezus uitsprak tegenover de man die naast Hem aan het kruis hing. Voor dat gezin was dat een enorme knipoog van de Heere God. Naast het bed waarin de man lag opgebaard, lag op zijn nachtkastje de Bijbel en deze pagina uit Visie.”

De pagina uit Visie

De man hoorde op woensdag dat zijn levensverwachting enkele weken zou zijn. Op dezelfde dag bezocht de predikant dit gezin: “We hebben gesmeekt om genezing, maar desondanks heb ik de Heere God meer leren vertrouwen.” De predikant bad met de man om de zorg voor zijn gezin: “Tot nu toe heeft deze man als vader voor hen gezorgd, doet U het nu.” De ochtend erna is hij overleden.

“Ondanks dat ik God minder begrijp, heeft Hij duidelijk laten zien dat Hij erbij is in tijden van verdriet, en dat Hij door alles heen te vertrouwen is. Uiteindelijk zal Hij onze tranen drogen.”

Hoofdbeeld: Nathalie Folkersma
Beeld poster met Bijbeltekst: Lucas Reinds

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons