Doe jij een uur het licht uit?

'Earth Hour' met André Kuipers vanaf 20.15 uur op NPO 2

in Mediatips

Precies om 20.30 uur schakelt André Kuipers vanavond de verlichting van de Erasmusbrug in Rotterdam uit. Hij roept huishoudens en bedrijven op om tijdens 'Earth Hour' een uur lang de verlichting en andere elektrische apparatuur uit te doen. Dit van oorsprong Australische evenement vraagt aandacht voor de strijd tegen klimaatverandering.

Sinds de start in 2007 is 'Earth Hour' uitgegroeid tot een internationaal evenement. Het is een aansporing om in actie te komen voor de leefbaarheid van onze planeet. We kunnen de klimaatverandering tegengaan door energie te besparen en de uitstoot van CO2 te verminderen.

Erasmusbrug

De uitzending begint om 20.15 uur, zodat iedereen om 20.30 uur klaarzit voor het startsein van André Kuipers. Winfried Baijens en Mark Visser presenteren deze uitzending, waarin we vanaf de Erasmusbrug en andere locaties getuige zijn van 'Earth Hour'. 

Earth Hour 
Zaterdag 24 maart, 20.15 uur, NPO 2 

Beeld: Shutterstock 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons