Carlos – ooit vondeling – zorgt voor 2700 kinderen

'Ik wil dit aantal verdubbelen'

in Mediatips

Het is een ongelofelijk verhaal: Carlos, die zelf ooit te vondeling gelegd werd in Peru en geadopteerd is door Nederlandse ouders, keerde op zijn 17e terug naar zijn vaderland, waar hij voor 2700 Peruaanse kinderen zorgt. Nu is hij op zoek naar sponsors om nóg meer kinderen te helpen.

Het leven van Carlos ziet er van begin af aan weinig belovend uit. Hij is 2 of 3 jaar oud, wanneer hij ondervoed in een autobus gevonden wordt. Niemand weet iets van zijn achtergrond. Via de politie komt hij in een ziekenhuis terecht, waar hij een halfjaar verzorgd wordt. Hier krijgt hij zijn roepnaam: Carlitos. Alle straatkinderen heten zo.

Als adoptiekind naar Nederland

Zijn toekomstperspectief wordt een stuk rooskleuriger als de Nederlandse Wilkin en Aukje van der Kamp een kind willen adopteren en via een zendingsechtpaar in contact komen met Carlos. Aukje: “We mochten uit twee kinderen kiezen: het ene kindje was 6 maanden, Carlos was 3 jaar. Hoe ouder een kindje is, hoe minder kans het maakt geadopteerd te worden. Want de meeste mensen willen wel een baby adopteren. Daarom kozen we voor Carlos."

Hulpverlener in Peru

Op zijn 17e gaat Carlos voor het eerst terug naar Peru. Hij komt al snel tot de conclusie dat hij zijn volk – de Peruanen – mist. Drie jaar later gaat hij opnieuw terug, maar nu voorgoed. Hij trouwt er met Mariela, en zet zich samen met haar in voor Peruaanse kinderen. Hij begint een kinderrestaurant waar kinderen voor schooltijd een ontbijt krijgen. Ook verzorgt hij onder andere een kinderclub, waar kinderen horen dat God van hen houdt.

Hoge ambities

Inmiddels helpen Carlos en Mariela in Peru meer dan 2700 kinderen, maar ze willen dit aantal graag verdubbelen. Door middel van een film hopen zij daarvoor sponsors te werven.

Beluister hier het hele gesprek dat Yvonne Sprunken in EO Live met Carlos' adoptieouders – Wilkin en Aukje van der Kamp – had.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons